0
10 تا از فواید پرتقال

پرتقال به خواص متعددی که برای سلامتی دارد، معروف بوده و جزو محبوب ترین میوه ها در تمام دنیاست. و در اینجا به ۱۰ تا از فواید پرتقال می پردازیم.این میوه نه تنها به عنوان یک میان وعده قابل استفاده بوده، بلکه به عنوان مواد لازم و اصلی در دستور پخت بسیاری از غذاها نیز استفاده می شود. امروزه آب‌پرتقال جز جدایی ناپذیر از یک صبحانه سالم است و کمکی به شروع سالم یک روز است.

عمدتا می توان آن ها را به دو دسته تقسیم کرد: شیرین و تلخ، که معمولا گروه اول مصرف بالاتری دارد. غالبا یک پرتقال باید پوستی نرم و وزنی زیاد نسبت به اندازه خود داشته باشد. این نوع از پرتقال ها، نسبت به انواعی که سبک تر بوده و بافت اسفنجی دارند، حاوی آب میوه بیشتری هستند.

 

مقایسه یک پرتقال کامل و آب پرتقال

پرتقال کامل به دلیل وجود فیبر در آن، نسبت به آب میوه مغذی تر و سالم تر است. یک لیوان آب‌پرتقال (۲۴۰ میلی لیتر)، همان مقدار قند طبیعی که در دو پرتقال کامل وجود دارد را در خود جای داده است اما به دلیل میزان کم فیبر، سیری کمتری ایجاد می کند. فیبر به سنگین و جمع شدن مدفوع کمک کرده و از یبوست جلوگیری می کند. زمانی که قصد کاهش ورن خود را دارید، خوردن میوه کامل گزینه بهتری نسبت به نوشیدن آب است. چرا که غالبا مصرف آب میوه بیش از حد نیاز بدن شده و کالری دریافتی بدن افزایش می یابد.

اما اگر همچنان قصد نوشیدن آب میوه را دارید باید به مقدار آن دقت کرده و تنها آبِ پرتقال تازه ای که فشرده شده را مصرف کنید. نوشیدنی هایی که از سوپرمارکت دریافت می کنید چندان سلامت نبوده و حاوی مواد نگهدارنده است. پرتقال میوه بی‌خطری برای مصرف است و در موارد بسیار کمی از افراد آلرژی به این میوه دیده شده. اما ممکن است برای افرادی که از سوزش معده رنج می برند، مصرف این میوه که نوعی از مرکبات است، شرایط را وخیم تر کند. که این به دلیل وجود اسید سیتریک و اسید آسکوروبیک در آن است.

 

فواید خوردن پرتقال

دریافت میزان بالای ویتامین سی

پرتقال منبع عالی ویتامین سی است. یک پرتقال ۱۱۶.۲ درصد از مفداری ویتامین سی روزانه را تامین می کند. دریافت کافی ویتامین سی به علت از بین بردن رادیکال های آزادی که توانایی آسیب زدن به DNA ما را دارد، منجر به کاهش خطر ابتلا به سرطان می شود.

سیستم ایمنی سلامت

ویتامین سی، علاوه بر این که برای عملکرد بهینه سیستم ایمنی حیاتی است، جهت پیشگیری از سرماخوردگی ها و عفونت های مربوط به گوش نیز مفید است.

جلوگیری از آسیب پوستی

آنتی‌اکسیدان های موجود در پرتقال، پوست را دربرابر آسیب‌ رایکال های آزاد حفظ می کند. این آسیب ها غالبا  به عنوان علائم پیری و چروکیدگی پوست شناخته می شوند. خوردن روزانه پرتقال به شما کمک می کند تا حتی در ۵۰ سالگی جوان به نظر برسید.

فشار خون تحت کنترل

پرتقال، سرشار از ویتامین ب۶، به پشتیبانی تولید هموگلوبین کمک کرده و به علت وجود منیزیم  فشار خون را کنترل می کند.

کاهش کلسترول

با توجه به مطالعات محققان کانادایی و آمریکایی، ترکیباتی به نام پلی ماتوکسیلات فلاون‌ها(PMF) داخل پوست مرکبات وجود دارند، که قادرند بسیار موثرتر از داروهای تجویزی و بدون عوارض جانبی، کلسترول خون را کاهش دهند.

کنترل سطح قند خون

فیبر موجود در پرتقال با کنترل سطح قند خون، باعث می شود تا این میوه به میان‌ وعده‌ای سالم برای افراد دیابتی تبدیل شود. علاوه بر آن پرتقال حاوی قندهای ساده است. قند طبیعی فروکتوز در آن باعث می‌شود تا سطح قند خون پس از خوردن آن بیش از حد بالا نرود. شاخص گلایسمی آن ۴۰ است و معمولا هرغذایی با شاخص زیر ۵۰، کم‌قند درنظر گرفته می‌شود. البته به این معنی نیست که بتوان بیش از اندازه پرتقال مصرف کرد. چرا که خوردن زیاد آن باعث بالا رفتن ناگهانی انسولین و گاهی حتی افزایش وزن می شود.

کاهش خطر ابتلا به سرطان

پرتقال حاوی D- لیمونن است. ترکیبی که به عنوان ماده ضد سرطان ریه، پوست، و حتی پستان شناخته می شود. ویتامین سی و آنتی‌اکسیدان هردو به علت کمکی که به مبارزه با سرطان می کنند، برای ایمنی بدن مهم هستند. الیافی بودن طبیعت آن نیز موجب پیشگیری از سرطان می شود. بر اساس مطالعات یک تحقیق، تا ۱۵ درصد از سرطان ها به علت رخداد جهش در DNA اتفاق می افتند که می توانند با مصرف ویتامین سی پیشگیری شوند.

قلیایی کردن محیط بدن

با این که ماهیت اصلی پرتقال قبل از هضم آن‌ اسیدی است، دارای مواد معدنی و قلیایی بسیاری نیز هست که در روند هضم غذا موثر است. این خاصیت پرتقال مانند لیمو است که از قلیایی‌ترین مواد غذاییست.

سلامت خوب چشم

پرتقال منبعی سرشار از کاروتنوئید است و ویتامین آ موجود در کاروتنوئید، نقش مهمی در سلامت نگه داشتن غشاهای مخاطی چشم دارد. همچنین ویتامین آ وظیفه دارد تا از تحلیل رفتن عضلانی ناشی از کهولت سن جلوگیری کند. در غیر این صورت در موارد شدید کوری هم ایجاد می شود. همینطور به چشم ها کمک می کند تا نور را جذب کنند.

پیشگیری از یبوست

پرتقال دارای هر دو نوع فیبر محلول و نامحلول است. که این موضوع به روان نگه داشتن عملکرد روده و معده کمک کرده و از سندرم روده تحریک‌پذیر جلوگیری می کند. علاوه بر آن فیبر تا حد زیادی به درمان یبوست کمک می کند.

 

نکاتی مفید

پرتقال مانند اکثر مرکبات، در زمانی که کمی گرم تر است، آب بیشتری تولید می کند. همچنین غلتاندن پرتقال زیر دست و روی سطحی صاف به استخراج آب بیشتر از میوه کمک می کند. ویتامین سی در اثر قرار گرفتن در معرض هوا سریع از بین می رود. پس سریعا و به محض بریدن یک پرتقال آن را مصرف کنید.

ارسال یک دیدگاه

0

بالا